Na praznični dan, v sredo 27. aprila 2016, je v Žireh v sklopu praznovanja 10. slovenskih klekljarskih dni potekalo šaljivo tekmovanje v klekljanju kitice z velikimi klekeljni. Čipkarsko šolo Železniki sta zastopali 2 ekipi. Prvo ekipo so sestavljali učenci, ki obiskujejo klekljanje na PŠ Davča: Jan Peternelj, Vida in Vilma Gartner, Lara Peternelj in Julij Kejžar. Poimenovali so se »Šprinterji iz Davče«. Tekmovalci so v 3 minutah naredili 41 prepletov kitice in osvojili 6. mesto.

Ekipo »Križ-kraž« pa so sestavljale starejše učenke čipkarske šole v Železnikih: Tara Nastran, Neža Šolar, Sara Demšar, Nina Čenčič in Mojca Jelenc. V 3 minutah so naredile kar 69 prepletov kitice in osvojile 1. mesto. Bravo!

Na tekmovanju v pripravi klekljarskega pribora za klekljane kitice pa se je najbolj izkazala Sara Demšar, ki je osvojila 2. mesto. Porabila je 22,73 sekund. Še enkrat Bravo!

Vsem tekmovalcem čestitke za dosežene rezultate in pohvalo za udeležbo na tekmovanju. Tudi sodra in sneg nam ob povratku nista pokvarila razpoloženja.

Irena Benedičič

 

Dostopnost