Državno tekmovanje v klekljanju bo potekalo v nedeljo, 16. junija 2019, ob 11.30 uri v Idriji v okviru praznovanja čipkarskega festivala.

Odhod avtobusa iz Dolenje vasi bo ob 8.30 uri. Peljali se bomo po dolini navzgor proti Cerknemu.

Tekmovalke iz Dolenje Vasi, Selc in  Studena počakajo na tamkajšnjih avtobusnih postajah, tekmovalke iz Železnikov pa počakajo na postajah na Češnjici, pred cerkvijo v Železnikih in Na plavžu, tekmovalke iz Martinj Vrha pa na postaji na Jesenovcu.

S seboj vzemite malico, dovolj tekočine in nekaj € za morebitni ogled razstav in sladoled.

Ves pribor za klekljanje dobite v Idriji.

Starši, ki si boste prišli v Idrijo ogledati tekmovanje in boste otroke sami peljali domov, jih prevzamete ob 12.30. uri pred čipkarsko šolo in s tem obvezno seznanite eno od učiteljic spremljevalk (ga. Anko Arko ali ga. Damjano Kaplja).

Z ostalimi otroci bomo počakali na razglasitev rezultatov in se vrnili okrog 17. ure.

Vaje za državno tekmovanje iz klekljanja

Učenke bodo vadile pri rednih urah in po dogovoru. Prosim za zanesljivo udeležbo. Če ura klekljanja zaradi športnega dne, ekskurzije ali česa drugega slučajno odpade, se pridite dogovoriti, kdaj jo boste nadomestili. Od vašega vloženega truda, bo odvisen rezultat na tekmovanju. In ne pozabite, da srebrna in zlata priznanja pridobljena v 8. in 9. razredu na tem tekmovanju, pomagajo k pridobitvi Zoisove štipendije.

Učenke 9-ih razredov posebej opozarjam, da pridejo na vajo tudi v sredo, 12.6. 2019 od 13. ure dalje po končani generalki za valeto.

Naj bo dan lep, vesel in naj vam pusti lepe spomine.

Lep pozdrav,
Irena Benedičič

V Železnikih, 3. 6. 2019