Vljudno vas vabimo na tekmovanje učencev in učenk osnovnih šol, ki bo potekalo v okviru praznovanja 57-ih Čipkarskih dni v Železnikih.

Tekmovanje se bo odvijalo v nedeljo, 30. junija, 2019 ob 15. uri na prireditvenem prostoru pred plavžem.

Trajalo bo 45 minut.

Učenci od 3. do 5. razreda bodo klekljali čipko v ozkem risu s sukanim risom, vogalom v sukanem risu in listki iz kitic z ovitki. Za izdelavo potrebujejo 6 parov klekeljnev, navitih z bombažnim sukancem štev. 30.

Učenci od 6. do 9. razreda pa bodo klekljali čipko v slepem risu, ki bo vključevala listek (polpremet – slepi ris)  in listke iz kitic z ovitki. Potrebujejo 7 parov klekeljnev, navitih z bombažnim sukancem, štev. 30.

Ves potreben pribor za klekljanje učenci prinesejo s seboj.

Podelili bomo priznanja in nagrade prvim petim uvrščenim tekmovalcem v vsaki skupini. Posebno priznanje in nagrado bo dobil tudi najboljši domači tekmovalec. Vsi tekmovalci pa dobijo priznanje za sodelovanje.

Tekmovalci se s svojimi mentorji zberejo ob 14. uri v Lovskem domu (zgoraj) v Železnikih (Na Plavžu 55) – NOVA LOKACIJA!!!, da bomo uredili vse potrebno za tekmovanje. Klekljarskega sprevoda letos ne bo, bomo pa skupaj tekmovalci in mentorji odšli na prireditveni prostor.

Pisne prijave (ime in priimek otroka, letnica rojstva in šola, ki jo obiskuje ter mentorja) pošljite do vključno 24. junija 2019 na naslov:

OŠ Železniki
Čipkarska šola
Otoki 13
4228 Železniki

ali pa na e-naslov: irena.benedicic@siol.net

Veselimo se Vaših prijav in obiska in vas lepo pozdravljamo!

Za TD Železniki pripravila:
Irena Benedičič